Lukebikers schenken dankzij hun 4de Heicross €4000 aan Oscare vzw.

Vrijdag 17 maart organiseerden de Lukebikers, in samenwerking met café ’t Centrum, een drink om alle vrijwilligers en partners van Heicross 2023 te bedanken. Aangezien ze dit jaar als goede doel hadden gekozen voor een samenwerking met Oscare vzw was ook directeur Koen Maertens aanwezig. Het Kinderbrandwondenfonds van Oscare doet er alles aan om brandwonden bij kinderen te voorkomen. Maar als het toch mis gaat, zijn ze er voor hen. Met de best mogelijke brandwondenzorg, nazorg en lotgenotencontact.

De pandemie legde de Heicross voor twee jaren stil, maar wie dacht dat corona een negatieve invloed zou hebben op het evenement kon zaterdag 21 januari 2023 met eigen ogen vaststellen dat het tegenovergestelde waar was. De fire safety truck van Oscare werd tijdens het familie cyclocross spektakel grondig uitgetest door de bezoekers van Heicross. De Lukebikers zijn dan ook zeer trots dat ze dit jaar maar liefst €4000 kunnen wegschenken aan Oscare vzw. Natuurlijk was dit niet mogelijk geweest zonder de 500 deelnemers, de meer dan 1500 bezoekers, vrijwilligers en sponsors. Organisator Arvid Vanwesenbeeck wil de vijf hoofdsponsors in het bijzonder bedanken en dat zijn het bouwbedrijf G. Theuns en zonen, Vastgoed Mertens, BMW-Meeusen, Crelan Kalmthout en Signway. “De opbrengst voor het goede doel gaat elk jaar omhoog, dus wij hopen uiteraard dat we ook volgende editie – zaterdag 20 januari 2024 – op onze hoofdsponsors mogen rekenen”, vertelt Arvid dankbaar. 

Om aan te tonen dat de Gemeente Kalmthout volledig gelooft in het concept van Heicross waren Maarten De Bock, schepen van sport en burgemeester Lukas Jacobs ook aanwezig bij de overhandiging van de cheque. Koen Maertens van Oscare is uiteraard enorm dankbaar met het gebaar, en kan niet genoeg benadrukken hoe sterk Heicross leeft. 

“De Lukebikers zijn echt een superwarme groep sportvrienden met het hart op de juiste plaats. Dat ze ontstaan zijn als eerbetoon na het plotse overlijden van Luc Vanwesenbeeck maakt het des te mooier en dat voel je aan alles binnen de club”