Mohammed was 5 jaar toen hij hete soep over zich heen kreeg, met ernstige brandwonden tot gevolg.

Op woensdag en vrijdag komt Mohammed vrolijk bij Oscare binnen. Het is tijd voor zijn behandeling bij de kinesitherapeut. In het begin kwam Mohammed 3 keer per week, nu volstaan 2 behandelingen per week.

Mohammed vindt het leuk bij Oscare. Daar heeft Jurgen, zijn vaste kinesitherapeut, vast veel mee te maken. Jurgen motiveert de kinderen met beloningsstickers na elke sessie. Zo kunnen ze sparen voor een leuke verrassing.

Tijani, de vader van Mohammed, komt met gemengde gevoelens. “Je moet komen voor de verzorging en de behandeling van je kind, dat maakt het minder aangenaam. Zeker in het begin toen hij veel pijn had. Het contact met de artsen en kinesitherapeuten, kortom iedereen bij Oscare, verloopt altijd bijzonder hartelijk en begripvol. Als vader van een jong gezin kan er altijd iets gebeuren waardoor je te laat bent of een afspraak moet verzetten en dat begrijpen ze hier.”

Kinderen zitten niet stil, je kan ze geen 24 uur per dag in het oog houden.

Een schuldgevoel heeft Mohammed’s papa niet. Kinderen zitten nu eenmaal niet stil en je kan ze geen 24 uur per dag in het oog houden. “Zo is Mohammed onlangs nog in de douche gevallen. Zijn hoofd bloedde hevig, maar hij gaf geen kik. Mohammed is altijd flink geweest.”
Bij het begin van zijn behandeling had Mohammed veel pijn, hij vond de behandelingen niet leuk en moest vaak huilen. “De behandeling van een litteken is nu eenmaal pijnlijk”, legt Jurgen uit. Nu heeft Mohammed geen pijn meer, ook niet tijdens de behandeling. Maar de jeuk blijft hardnekkig en vervelend.

Op school gaat alles goed. Mohammed wordt niet gepest, maar zijn vriendjes stellen hem soms vragen over zijn litteken. Die vragen komen vooral naar boven wanneer Mohammed met zijn klas gaat zwemmen. Mohammed heeft daar geen enkel probleem mee, hij beantwoordt die vragen met plezier. 

Gelukkig kan hij aan alle activiteiten op school deelnemen. Want lang stilzitten is niet aan Mohammed besteed. Wanneer hij aan zijn huiswerk werkt, wil hij halfweg al gaan spelen met zijn zus. Mohammed is een echte speelvogel. En zo hoort het ook.
“We zijn blij dat hij ondanks dit ongeluk nog even speels en vrolijk is.”

Zijn vriendjes stellen hem soms vragen over zijn littekens.